ДПС: Абазовић тројaнски коњ великосрпског национализма

ПОДГОРИЦА: Демократска партија социјалиста (ДПС) оштро је критковала лидера коалиције Црно на бијело Дритана Абазовића, оптуживши га да је лицемеран, да говори неистине и да је свестан, како кажу, издаје коју чини, као и да је "тројански коњ великосрпског национализма", којег ће та странка раскринкавати.
abazovic
Фото: Tanjug (Twitter/ Dritan Abazovic/ printscreen)

За ставове Абазовића изнете у синоћњем интервјуу на Јавном сервису Црне Горе, из до последњих избора владајуће странке кажу да су "конфузни и контрадикторни" и да су показали да "иза њега не стоји никаква политика, никакав програм".

За ДПС председника Мила Ђукановића Абазовић је "заступник групе пословно-политичког лобија који већ годинама, по било коју цену - макар и нестанка Црне Горе и гажења њеног идентитета - без икаквих идеолошких принципа и скрупула, жели део власти у Црној Гори".

"Абазовић је својим повишеним тоном и често агресивним одговорима, покушавао да увери јавност у оно у шта ни сам не верује: да ће са своја четири посланика, дакле седам пута мањом снагом него што има националистички, великосрпски блок оличен у коалицији Андрије Мандића, Милана Кнежевића, Марка Милачића, успети да усмерава спољну и унутрашњу политику Црне Горе и држи је на курсу евро-атлантских вредности", наводи се у саопштењу ДПС-а достављеном Танјугу.

Јасно је, тврде, да ни Абазовић не верује да је то могуће, али га, наводе, "очигледне и сасвим извесне последице властохлепља његових ментора - постепена промена карактера црногорске државе, нарушавање стабилности и међуетничког склада, најава клерикализације Црне Горе - уопште не дотичу и не брину".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести