ДПС: Београд води кампању против ЦГ, Подгорица ће одговорити

ПОДГОРИЦА: Црногорска владајућа Демократска партија социјалиста тврди да Срби у тој држави никада нису били, нити ће бити угрожени, али да се из Србије води кампања против Црне Горе, те да ће држава Црна Гора "адекватно одговорити на провокације". 
1
Фото: Youtube Printscreen

На изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића да Србија и његова СПС са забринутошћу гледају на серију потеза званицне Подгорице, у којима се, како је истакао, јасно могу препознати тортура и дискриминација над граданима Србије у Црној Гори, као и над Србима у тој земљи, реаговао је функционер ДПС Обрад Станишић. 

Он је, како је пренела РТЦГ, рекао да се "ових дана не случајно води права хајка, што у Србији, што у Црној Гори, а све везано за наводну угроженост Срба у држави Црној Гори". 

Станишић каже да грађанима Црне Горе који се залажу за добробит и просперитет своје државе "никад права неће бити угрожена", али да "има и оних који сва права у Црној Гори уживају, а итекако се боре да Црне Горе не буде као државе" и да "потпомогнути са менторима са стране покушавају да угрозе темеље Црне Горе". 

Додаје да то "овог пута неће проћи" и да ће "држава Црна Гора адекватно одговорити на ове провокације". 

Из владајуће странке су поручили и да је Црна Гора независна и никад се више, кажу, о њеној судбини неће одлучивати ван њених граница, пренео је РТЦГ. 

Иначе, на изјаву Дачића већ је реаговао премијер Душко Марковић оценом да је изјава шефа српске дипломатије "нетачна и непристојна". 

Дачић је критиковао положај Срба у Црној Гори након разговора са лидером опозиционе Нове српске дипломатије, чланице Демократског фронта, Андријом Мандићем. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести