ДПС објавио изјаву Ђукановића, у Шавнику прекинутo гласање

ПОДГОРИЦА: Упркос изборној тишини због председничких избора у Црној Гори, Демократска партија социјалиста (ДПС) је на свом интернет порталу објавила аудио-видео изјаву коју је након данашњег гласања новинарима дао кандидат ове странке и актуелни шеф државе  Мило Ђукановић.
2
Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Изјава Ђукановћа је осим у аудио-видео формату дата и текстуално.

У опширној изјави Ђукановић, између осталог, каже да не планира да изгуби ове изборе и да ће предводити ДПС на парламентарним изборима.

Ђукановић је у петак на конференцији за новинаре расписао ванредне парламентарне изборе за 11. јун и најавио повлачење са чела ДПС.

На једном бирачком месту у Општини Шавник прекинуто је гласање на председничким изборима, а председник ове општине Југослав Јакић казао је да чланови бирачког одбора нису дозволили гласање једној особе.

"Чланови бирачког одбора из опозиционих партија нису дозволили једном гласачи да оствари своје бирачко право иако је уписан у бирачки списак. На том месту је прекинуто гласање, а полиција је обавештена и очекујемо брзу реакцију надлежних органа како би се изборни процес наставио на том бирачком месту", казао је Јакић за подгорички Дан.

Реч је о бирачком месту у шавничком селу Дубровско, а Јакић каже да се нада да је у питању изолован случај.

 

До 17 сати изашло 52,4 одсто бирача

На председничким изборима у Црној Гори до 17 сати гласало је 52,4  одсто уписаних бирача, што је више у односу на 2018. годину, саопштио је ЦеМИ.

Према истим подацима, највише бирача гласало је у центру Црне Горе - 56,1 одсто, на северу - 53,4, а на југу земље - 45,4 одсто.

На председничким изборима 2018. до овог времена је гласало  49,5 одсто гласача.

Државна изборна комисија саопштила је раније да је до 15 сати гласало 43,76 одсто бирача.

Бирачка места затварају се у 20 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести