Драшковић: Санкције нису против Русије већ против Кремља

БЕОГРАД: Бивши министар спољних послова Вук Драшковић нагласио је данас да се притисци који се тичу увођења санкција не односе на Русију, већ на власт у Кремљу и изразио очекивање да би побуна руског народа, која, како каже, тиња, могла да буде одлучујућа и спас не само за Украјину, већ и за Русију и цео свет од све ближе нукеларне катастрофе.
Vuk Draskovic Lucic.jpg
Фото: Дневник/Бранислав Лучић/Вук Драшковић

"Те санкције о којима се прича, нису против руског народа већ против режима који врши највећи злочин и против Русије, руског народа, над његовом великом културом", рекао је Драшковић за Танјуг.

Драшковић наводи да санкције - неколико гајби јабука, које би Србија увела Русији не могу имати никаквог ефекта на власт.

"То треба да буде порука осуде, порука солидарности са нападнутим Украјинцима и руским народом на којим се врши злочин", рекао је Драшковић и навео да га брину друге санкције које морају бити уклоњене ако Србија, каже, мисли да живи и да има будућност.

На питање да ли ће притисци на Србију расти, понавља да причу о санкцијама, не доживљава као притиске.

"Имам другу врсту притисака пред очима, а то је притисак од санкција које је Србији дуго времена увела ''кагебеовска памет''. Када би уклионли КГБ, ту Удбу, антизападну, антидемократску, антицивилизацијску, злочиначку, када бисмо уклонили њене владике, писце, академике, коментаторе, обожаватеље, троваче народа који мењају генетику српског народа, моралног народа, никаквих притисака не би било", навео је Драшковић.

"Каквих притисака, да се определи - за шта, да подржи убиство Украјине, несрећу и навјеће понижење, злочин над Русијом - то не подржава", рекао је Драшковић и додао да мора да понови речи Андреја Козирјева, министра спољних послова у време председника Бориса Јељцина - сваки пријатељ Русије у Русији и свету данас мора бити против "Путиновог режима".

Према његовим речима, у тој руској побуни која тиња и нараста највећа је нада.

Драшковић је додао да власт у Кијеву чине припадници КГБ-а, силовити фанатици антизападни који проповедају да су Руси народ Џингисканове крви, да је Русији пут и будућност на истоку, што даље од запада и Европе.

"Та побуна руског народа, надам се да ће на крају одлучити и спасити и Украјину и Русију и свет од све билиже нукелне катастрофе", навео је Драшковић.

Подсећа на упозорења нобеловца за мир Дмитрија Муратова који је и главни уредник Нове газете да се руско становништво и медији припремају за нуклеарни рат.

"На руској државној телевизији чују се нешто што је било незамисливо и у најцрњој машти - уредница каже ''ДА'' нуклеарни рат, апокалипса и ми ћемо нестати, али ћемо ићи у рај, а они у пакао", навео је Драшковић и упозорио да се то изговара у држави највећих умова, књижевника који су били понос света.

Eve gi, projavio se
04.05.2022 • 20:32
Ne mogu da shvatim nasa sredstva informisanja kad poklanjaju ovoliko, makar i minimalne paznje ovom politickom skorojevicu, koji je pored pozivanja na rusenje zgrade Skupstine, sa njegovim, ko bajagi, cetnickom bradom, uz partizanske povike - URA! ka osvajanju, za njega, u ono doba, ne osvojive Vavilonske tvrdjave, kako je govorio, totalno politicki skorojevic, da ne upotrebim neku grublju rec. Da ima i malo kefala ne bi pojavio ni nos u medijima, a ne jos komentarisao.
Eve gi, projavio se
04.05.2022 • 20:41
Nikako mi nije jasna njegova briga za druge narode, a da je za svoj bio toliko ostrascen da ga je pozivao na rusenje, ne samo ondasnjih vladara, vec i totalno urusavanje drzave Srbije. Uvek je bio dosledan svojim politickim ciljevima, da se usunja, makar i kroz misiju rupu, kako bi se prisljamcio svakoj vladajucoj strukturi. Nikada nije radio zbog casti, jer je nikada nije ni imao, vec zbog masti, kako bi mu brada i brkovi sto vise bili izrazajni, jer je bio ubedjen da tako moze da odvuce paznju
Eve gi, projavio se
04.05.2022 • 20:49
Obicno su vukovi opasni za tudja stada, a ovaj je uvek kidisao na nasa. Posebno na ovce, koje je znao mnogo dobro da imitira, pa su tako njegovim blejanjem bile privucene, a da nisu ni slutile u kakvu ih zamku navlaci. Sreca je njegova sto nije uspeo, u potrazi za nekom provalijom, da pratece ga ovce nije navukao na ponore iz kojih im ne bi bilo povratka. Nema nista gore nego kad neko umisli da mu odgovara subara, a uvek se ponosio zvezdom. Ne sa neba, vec onom koja mu je vecito sijala na celu.
Eve gi, projavio se
04.05.2022 • 21:02
Tako, obicno, oni koji imaju o sebi misljenje da su posebni, dozive svoj inhalatorni stres, pa onda umisljaju da ih proganjaju, sto bi rekao Burdus - sandzame, da nemaju mira, zahvaljujuci svojoj umisljenoj prozorljivosti vecitog progonjenog a ne prognanog. Za mnoge je ne dostizna covecnost, ali politicka protuva iliti mufljuz svakom je na dohvat ruke. Naravno, pod uslovom da ne oseca svoju zabludu, da je, sto bi mu rekla braca, po uzoru, Hrvati, nistica. Ali sta se tu moze kad su im debele koze
EUR/RSD 117.4055
Најновије вести