Дрецун поново председник скупштинског Одбора за КиМ

БЕОГРАД: Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију и убудуће ће бити Милован Дрецун, из посланичке групе "Александар Вучић - заједно можемо све", одлучено је данас на конститутивној седници тог одбора.
s
Фото: Youtube Printscreen

За његову заменицу, изабрана је Милица Ђурђевић Стаменковски, из посланичког клуба Заветници.

Дрецун је рекао да очекује да у току дана буде одржана још једна седница Одбора због ситуације на Косову и Метохији.

Он је чланове одбора замолио за јединство, изразивши наду да ће конструктивно сарађивати по питању КиМ, кључном националном питању.

Стефан Јовановић из Народне странке затражио је да посланици буду благовремено обавештени о томе када ће бити одржана посебна седница парламента о КиМ и да ли ће она бити, као што је раније најавио председник Скупштине Владимир Орлић, 13. и 14. септембра.

Небојша Бакарец, из СНС, одговорио је да посланици "ништа не брину" и да ће бити благовремено обавештени о посебној седници.

Представници опозиције рекли су да Срби на КиМ живе тешко, на шта су посланици већине истакли да ниједна власт није водила толико рачуна о Србима у покрајини као сада, наводећи да Српска листа убедљиво добија поверење грађана у јужној покрајини.

Посланица са листе "Александар Вучић - заједно можемо све", Данијела Вујичић, из Косовске Митровице, рекла ја да су Срби на КиМ јединствени, и да ниједна претходна власт није урадила за њих, колико председник Србије Александар Вучић и актуелна власт.

Посланик Двери Иван Костић изразио је наду да ће се сви чланови одбора окупити и бити јединствени о питању КиМ, додајући да ће њихов посланички клуб подржати политику која се буде водила у националном интересу Србије.

Посланик "Уједињених" Славиша Ристић, који је из Зубиног Потока рекао је да је важно да нови сазив одбора иде у сусрет догађајима и да постоји конструктивна критика, како би се дошло до консензуса.

Милица Ђурђевић Стаменковски затражила је од председника да се Одбор на некој од следећих седница изјасни и о пресуди Николи Недељковићу који је осуђен на осам месеци о затвора, јер је носио српска обележја на Видовдан, као и да се расправља о усменом Споразуму о личним картама између Београда и Приштине.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести