ДРЖАВНИЧКИ: Тандем Вучић-Вучевић мудро ради на снажној привредној сарадњи, он је одговор на притиске, уцене и претње

Притисак на Србију и српски народ је све јачи из дана у дан. Често се говори о тешким временима, али ових дана постаје јасно да је такво време стигло. У међународној арени се изгубио разум, завладао је метеж, страшна бука прекрива и када би се могло чути нешто паметно.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic/Ilustracija

Притисак на Србију је јак, Србија је јача

У таквом хаосу и магли сви они са нечасним намерама мисле да је њихов тренутак стигао и покушавају да остваре те своје намере, а таквих има доста и у нашем окружењу. Иако је притисак на Србију јак, Србија је јача и на изазове одговара привредном сарадњом, снажним повезивањем и стварањем јаких основа за све оно што ће тек доћи. Односи Србије са великим бројем земаља су, најблаже речено, врло компликовани. Сви параметри показују да је будућност у сарадњи и блиском односу, а опет, са друге стране, неки глас говори да је неопходно Србију додатно притиснути да по ко зна који пут опет плати за неке имагинарне грехове из прошлости. И док реална политика сваки дан ради на повезивању, ирационална и рушилачка политика ради на разградњи мира.

Снажна привредна сарадња

Фото: Instagram screenshot buducnostsrbijeav

У тако лошем амбијенту Србија и њено руководство у тандему Вучић-Вучевић мудро раде на снажној привредној сарадњи као одговору на притиске, уцене и претње. Пример овакве политике је и недавна посета Француској, традиционално пријатељска држава са којом нас везује прошлост, а потрудили смо се и да нам се будућност спаја. Три кључна правца сарадње: први, привредно повезивање које омогућава други правац, набавку војне опреме, а то омогућава трећи правац, политичку сарадњу на стварању нове агенде у Европи.

Фото: Приватна архива

Срђан Барац, политички аналитичар

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести