ДС тражи проверу порекла имовине; СНС: Истражити недодирљиве

НОВИ САД:  Новосадски одбор Демократске странке саопштио је данас да ће од Агенције за борбу против корупције и других државних институција тражити да провере вредност и порекло имовине актуелних градских функционера у Новом Саду, коју су стекли током досадашњег мандата. 

Градски одбор ДС Новог Сада наводи да су поједини градски функционери у новим пријавама своје имовине приказали нове станове и аутомобиле, за које, како тврди, нису доказали порекло, а вишеструко премашују вредност њихових плата.

ДС наводи да је члан Градског већа Владимир Стојковић Агенцији за борбу против корупције пријавио да је у досадашњем мандату у Градској кући стекао стан од око 95 квадратних метара и аутомобил кој,и према подацима из каталога овлашћеног продавца, у зависности од опреме, кошта од 30. 000 до 40. 000 евра, а да му плата износи нешто више од 100.000 динара. 

СНС: Истражити и имовину недодирљивих

Реагујући на саопштење ГО ДС у којем најављују да тражити да се истражи порекло имовине садашњих градских функционера, ГО СНС позива ДС да том захтеву додају и проверу порекла имовине функционера на свим нивоима власти од 5. октобра 2000. године до данас.

Такође предлажу демократама да се провери и начин финансирања политичких странака и једног броја невладиних организација у истом периоду. 

"Мислимо да је крајње време да се обелодани на који начин и одакле су финансиране активности оних који су годинама били недодирљиви, а за које се поуздано зна да су финансирани од стране центара моћи из иностранства којима је једини циљ дестабилизација Србије", наводи се у саопштењу ГО СНС из Новог Сада.

У саопштењу се наводи и да се ГО СНС не противи да се истражи и порекло имовине функционера СНС, али су ДС сугерисали да у тражењу информација на ту тему проуче Пословник Скупштине града.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести