ДСС организује протест против велеиздаје Србије

БЕОГРАД: Демократска странка Србије (ДСС) и још неколико организација одржаће у понедељак у 17:00 часова на Тгу Николе Пашића протестни скуп под називом "Зауставимо велеиздају! Косово је Србија", како би указали на опасност од предаје Косова, саопштили су данас организатори.
DSS Foto: DSS
Фото: ДСС Фото: ДСС

Председник Државотворног покрета Србије Слободан Самарџић упозорио је, на конференцији за новинаре, да је на делу опасност од велеиздаје, што мора да се заустави, јер власт хоће да призна сецесију Косова.

Власт жели да створи утисак у јавности да су преговори са Приштином од кључне важности за будућност земље и да их треба што пре одржати, рекао је Самарџић, указујући да се јавност на тај начин "препарира" да ће све после за Србију бити добро.

Због тога, како је објаснио, организатори протеста желе да "ту маглу која је бачена на простор целе Србије развеју".

Самарџић је подржао грађанске протесте који се одвијају у Београду и широм Србије, поручујући да се они одржавају због општег незадовољства понашањем власти, али да на њима "недостаје главна и најопаснија тема - предаја Косова".

Наш скуп није конкуренција тим протестима, то је допуна оног што недостаје грађанским протестима, нагласио је он.

Члан Политичког савета ДСС Часлав Копривица указао је да се најмање 80 одсто грађана Србије противи решењу косовског питања којим би се кршио уставни и правни поредак Србије и да то признаје и председник државе Александар Вучић, али да упркос томе наставља са кршењем Устава.

Наставља са политиком да под видом такозваног компромиса хоће да преда Косово или његов највећи део "великој Албанији". Он ниједног тренутка није рекао решење које ће доћи бити у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, рекао је Копривица.

Због тога је, напоменуо је он, ДСС и група организација, одлучила да да прилику народу да дође пред радно место председника Србије и каже му да не пристаје на кршење Устава и највиталнијих државних и националних интереса.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести