ДСС предложила да тешко болесни не могу добити отказ

БЕОГРАД:  Посланици Демократске странке Србије упутили су у скупштинску процедуру предлог за измену Закона о раду које би заштитиле запослене оболеле од тешких болести, односно да запослени који су животно угрожени због тешких болести или повреда у несрећним случајевима не могу добити отказ за време лечења.
DSS Foto: DSS
Фото: ДСС Фото: ДСС

Предложене измене предвиђају да за "време лечења од тешких повреда насталих у саобраћајним или другим несрећама као и у случајевима лечења од тешких болести које животно угрожавају запосленог, послодавац не може запосленом да откаже уговор о раду.", наведено је у саопштењу.

Постојећи члан 187. Закона о раду, потпуно дискриминише запосленог у ситуацијама у којима он није у стању да ради већ је препуштен доброј вољи послодавца да ли ће му продужавати уговор о раду или га избацити на улицу, чиме му се угрожава егзистенција у тренуцима када води одсудну битку за живот, кажу у ДСС.

ДСС је позвала све посланике власти и опозиције да подрже те измене Закона о раду јер је то, наводе, заједничка обавеза, "не само према Виолети Петровић, већ и према свим другим угроженим радницима и друштву у целини".

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести