ДСС: Власт у Војводини изгубила и легитимитет и углед

Покрајински одбор Демократске странке Србије изразио је неслагање с тиме што је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство најавио да ће у Кикинди одржати

састанак с пољопривредницима – корисницима кредита  у – кафани. Тај састанак, како је наведено на сајту Покрајинског секретаријата за пољопривреду, требало је да буде одржан синоћ у 18 сати. ДСС сматра да је Покрајинска влада већ деградирана, а тим потезом губи и достојанство јер је презентација програма званичне институције пресељена у кафану.

– Јасно је да је покрајинска власт изгубила на кредибилитету, важности и легитимитету, а тиме је више показала ко је, шта је и колико вреди него можда што их ми из опозиције за све ово време критикујемо – каже за „Дневник” посланик ДСС-а у Скупштини Војводине Миленко Јованов.

Он је најавио да ће посланици ДСС-а затражити увид у сваки динар који ће Секретаријат за пољопривреду поделити, посебно трошење пара које се додељују бесповратно.   

– Указали смо на то да је проблематично да се уопште ЛСВ-у провери управљање тим секретаријатом јер је претодни период када је та странка управљала Секретаријатом за пољопривреду био обележен чудним трансферима новца. Паре одобрене за поједине пројекте или нису били оправдане или су се правили луди да ти пројекти нису ни постојали – наводи Јованов. 

Као пример таквог трошења новца навео је пројекат за обнављање војвођанских салаша, који је ДСС називао „виртуелним салашима”, али, како Јованов примећује, тај пројекат није био једини споран.

– У том смислу, ЛСВ-у није требало дати шансу да се поново игра парама грађана и да управља Секретаријатом за пољопривреду. Програм званичне институције се не представља у кафани. Тиме се показује да се та кафанска политика, која се суштински води већ неко време, сада и буквално, када је реч о Покрајини, преселила у кафану. То је понижавајуће – истиче он.   

По посланику ДСС-а, који је и потпредседник странке, још већи проблем је то дшто је у организацију кафанског скупа укључен локални одбор ЛСВ-а, што показује да та странка доживљава Секретаријат као власништво ЛСВ-а и као прилику за промоцију партијских интереса.

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести