Ђукановић и Милатовић у другом кругу, Мандић трећи

Према првим прелиминарним проценама на основу 100 одсто обрађеног узорка ЦДТ, кандидат ДПС Мило Ђукановић освојио је 35,3 одсто гласова, кандидат ПЕС Јаков Милатовић 28,9 одсто, а кандидат ДФ Андрија Мандић 19 одсто гласова.
2
Фото: AP Photo/Risto Bozovic

Према прелиминарних процена ЦеМИ-ја на основу 99,2 одсто обрађених гласачких листића кандидат ДПС Мило Ђукановић је освојио 35,30 одсот гласова, кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић 29,20 одсто, а кандидат Демократског фронта Андрија Мандић 19,30 одсто гласова.

Кандидат Демократа Алекса Бечић освојио је 10,90 одсто гласова, Драгиња Вуксановић Станковић (СДП) 3,20 одсто гласова, кандидат Уједињене Црне Горе Горан Даниловић 1,40 одсто, а инфлуенсер Јован Радуловић 0,80 одсто гласова.

Сада је извесно да у други изборни круг, који ће бити одржан 2. априла, иду Ђукановић и Милатовић.

Иако из ДПС тврде да је Ђукановић на данашњим председничким изборима освојио убедљиву победу, ипак Ђукановић је освојио значајно мање гласова у односу на изборе 2018. када је имао више од 53 одсто освојених гласова у првом кругу.

Аналитичари оцењују да је ово велика победа Ђукановићевих опонената и корак ка развлашћивању режима који је на власти дуже од три деценије.

ДФ: Подржаћемо Милатовића

Посланик Демократског фронта Славен Радуновић изјавио је вечерас да тај савез остаје при ставу да ће подржати кандидата Покрета Европа сад Јакова Милатовића ако уђе у други изборни круг за председника Црне Горе.

У штабу Покрета Европа саопштено је да Милатовић улази у други круг председничких избора, који ће бити одржани 2. априла.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести