ЂУРЂЕВ: Дволичност Запада - Резолуцијом о Сребреници припремају јавност за рат против Срба

„Да је Западу стало до геноцида, онда не би били спонзори хунте у Кијеву која је намеравала да изврши етничко чишћење на истоку Украјине“ – изјавио је посланик и председник Српске лиге Александар Ђурђев.
а
Фото: приватна архива

„Наравно, Кијев није успео у тој намери, већ се сусрео са одлучним одговором Русије и народа Луганске народне републике и Доњецке народне републике који су показали чврсту решеност да опстану на својим историјским територијама. Хунти нису помогли ни НАТО инструктори, ни сво наоружање које су добили од својих спонзора, ни плаћеници са свих меридијана“ – изјавио је Ђурђев.

„Запад не занимају жртве страдале у рату,  а поготово не српске жртве, једини циљ резолуције о Сребреници јесте сатанизација српског народа, који ће да понесе стигму какву није понела ни Немачка након Другог светског рата. У контексту где се конфликти све чешће решавају оружаним сукобом, идућу резолуцију посматрам у контексту припреме светске јавности за неки нови рат против Срба ма где они живели“ – истакао је Ђурђев.

„Колективни Запад не жели мир на овим просторима, манипулишући национализмима народа насталих из српског етничког простора у задњих сто година, кокетирајући са њиховим шовинизмима, константно подривају напредак региона и Србије.“ – закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести