Ђурђев: Нови Сад и градоначелник Вучевић су Дубравки Стојановић и Немањи Миленковићу и сличнима криви само зато што нису антисрпски настројени 

Оптужбе у оквиру фамозног програма Крокодил, а подржаног од стране познатих антисрба попут Дубравке Стојановић, на рачун градоначелника Милоша Вучевића искључиво су мотивисане србофобијом и немају реално упориште у резултатима које је градска власт у Новом Саду постигла у свим сферама живота - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

 

Он је истакао да је уверен у то да тзв. другосрбијанској елити заправо смета то што је Нови Сад поново постао Српска Атина и што је Војводина вратила свој некадашњи српски сјај, уважавајући све њене грађане подједнако. Да није тако, не би Нови Сад у доба градоначелника Вучевића постао европска престоница културе.

-Оно што је Европи култура, нашим назови европејцима је примитивизам. Посебно је несхватљиво то што Немања Миленковић који је организатор Европске престонице културе доводи на манифестације исте људе који су антисрби и који на крајње некултуран начин нападају двојицу најзаслужнијих за то што је Нови Сад уопште добио тај пројекат и ту титулу, председника Вучића и градоначелника Вучевића. Он је дужан да се од таквих огради и да их више не позива, јер тиме руши углед и Новом Саду и Србији - напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге је додао да иза Вучевића стоје конкретни и мерљиви резултати. У току је реализација преко 400 пројеката, град има највећи буџет у историји, просечна примања су највећа у историји, граде се школе, болнице, вртићи, екологија је такође стављена у први план. То су голе чињенице - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести