Ђурић: Грађани да се уједине око одлучног удара на мафију

БЕОГРАД: Један од првих задатака будуће Владе, поред бриге за здравље људи, је одлучни удар на мафију, криминал и корупцију, и то је оно око чега би сви грађани Србије могли да се уједине у наредном периоду, рекао је данас потпредседник СНС-а Марко Ђурић.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Гостујући на ТВ Пинк, он је рекао да сада долази време да "чистимо" Србију од криминала, корупције и различитих облика мафијашког понашања.

Додао је да ће се будућа влада ће се бавити и заштитом државних и националних циљева на Косову и Метохији.

"Нема сумње да нас очекује изазовна година за дијалог и када је реч о оном који се води под окриљем ЕУ, а и зависно од исхода избора у САД, за очекивати је и већи ангажман и САД и других земаља", рекао је Ђурић.

Истакао је да српски народ на КиМ може да рачуна на одлучну и снажну подршку државе Србије и наставак реализације 349 пројеката подршке нашим људима који су на иницијативу председника Вучића покренути.

Говорећи о наставку реформи, он је рекао да се ту пре свега мисли на владавину права, снажније правосуђе, јачање других инсититуција и њихово усклађивање са прописима ЕУ, како би Србија због себе била спремна да одмах постане чланица ЕУ.

Као циљ будуће Владе Србије навео је и очување политичке независности Србије односно спречавање мешања у унутрашње ствари, и задржавање контроле од стране грађана Србије над политичким системом Србије

"Никада више да не одлучују ни страни амбасадори ни различити страни интереси о политици Србије", рекао је он.

Као економски приоритет, навео је да Србија у наредне две године буде прва по економском расту што је, како је оценио, раније био циљ о коме је могло само да се сања.

Поводом 12 година од оснивања СНС, он је рекао да је захваљујући председнику СНС и Србије Александру Вучићу у Србији коначно успостављено мерљиво начело успеха неког у политици.

"Ти си пријатељу онолико успешан политичар, и грађани те оцењују, на основу тога какав економски резултат имаш", рекао је он.

Додао је да је СНС за осам година на власти успела да направи озбиљан искорак који грађани препознају јер Србију води путем раста и развоја.

"Први пут да је Србија прва по привредном расту, да има суфицит по буџету, и у условима короне стопу незапослености 7,3 и пад незапослености... То су резултати, дела а не речи", закључио је он.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести