Ђурић и Танин о предстојећем извештају УНМИК-а

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са шефом мисије Уједињених нација на Косову и Метохији Захиром Танином о предстојећем извештају УНМИК-а о ситуацији на КиМ, који ће бити представљен Савету безбедности Уједињених нација 7. фебруара.
Tanin i Djurić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Ђурић је захвалио Танину на објективној анализи ситуације у нашој јужној покрајини, истичући да је дестабилизација на терену у протеклом периоду показала да је неопходно наставити са тромесечним ритмом подношења извештаја УНМИК-а, како би међународна јавност што ажурније била упозната са проблемима и изазовима на Косову и Метохији, саопштила је владина Канцеларија за КиМ. 

Посебну пажњу саговорници су посветили случају убиства Оливера Ивановића, сагласивши се да је неопходно да институције и службе у чијој је то ингеренцији спроведу објективну и свеобухватну истрагу, истиче се у саопштењу. Ђурић је упозорио да, упркос јасно израженој вољи Београда да помогне расветљавању тог злочина, Приштина до сада није показала спремност да тако нешто омогући.

Танин је на састанку упознат и са током унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, покренутог на иницијативу председника Србије Александра Вучића, као и са перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести