Ђурић: Јеремић изиграо Србију, не треба ни да иде на изборе

БЕОГРАД: Потпредседник ГО СНС Марко Ђурић каже да је Вук Јеремић изиграо Србију и да не треба ни да излази на изборе, јер на њима нема шта да тражи.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Јеремић и његови садашњи и некадашњи политички партнери играли су се политике и у тој су игри трпели пораз за поразом. Јеремић је изиграо Србију. Само он у стилу вечитог размаженог инфанта српске политике може да изговори будалаштину као што је ''Вучић се заиграо'', казао је Ђурић реагујући на изјаву лидера Народне странке за Глас Америке.

Он је додао да се Јеремић данас без блама издаје за "некаквог опозиционог лидера", иако је, тврди, "директно одговоран за подршку Међународног суда правде једнострано проглашеној независности Косова, за постављање фактичке границе између Срба у централној Србији и браће на Косову и Метохији, за довођење Еулекса..."

Наводећи да је то биланс Јеремићеве политичке игре, Ђурић му поручује да је за њега боље да никада не изађе на изборе, јер би био суочен са казном и презиром грађана.

"Уосталом, на изборе и не излази вероватно зато што је тога свестан", закључује Ђурић.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас за Глас Америке да ће се председник Александар Вучић "преиграти у настојању да избегне обећање које је Западу дао о решавању питања Косова и Метохије", те да ће након избора релативно брзо морати да буду расписани нови, али под другачијим условима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести