Ђурић: Курти ни престаје да ниподаштава српски народ на КиМ

БЕОГРАД: Аљбин Курти је опседнут Србима и Србијом и не престаје да гази и ниподаштава српски народ на Косову и Метохији и његову изборну вољу, изјавио је вечерас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Према његовим речима, само из опсесивне мржње може проистећи та количина бахатог гажења права на политичку вољу читавог једног народа.

"Можда ће Курти у Ради Трајковић и Ненаду Рашићу наћи партнере за остваривање својих великоалбанских циљева, али то неће бити српски политички представници", нагласио је Ђурић у саопштењу.

Он је навео да Куртијев флерт са поменутима, "који од српског у себи имају само име и презиме", не може прикрити и замаскирати његову мржњу према свему српском.

Српска листа је на последњим изборима добила ексклузивно право да артикулише српске државне и националне интересе на Косову и Метохији, и нико, па ни Аљбин Курти, то право јој не може одузети, закључио је Ђурић.

Курти, кандидат покрета Самоопредељење за премијера привремених приштинских институција, поновио је данас да ће у случају да буде изабран на ту функцију, његова влада имати барем једног министра из српске заједнице, али да он неће морати да буде из Српске листе.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести