Ђурић: Пацоли барјактар најпримитивније шовинистичке кампање

БЕОГРАД: Директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића оценио је вечерас да је Беџет Пацоли један од барјактара најпримитивније шовинистичке кампање која потпуно занемарује историјске чињенице и на крајње циничан и нечовечан начин негира злочине терористичке УЧК.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Пацоли је министар лажи и дезинформација, јер његово ''министарство'', које не би смело ни да постоји по још важећој Резолуцији 1244, лаже о свему, како о броју држава које су признале једнострано проглашену независност Косова, тако и о таласу повлачења признања”, саопштио је Ђурић.

"Сада, схвативши да је поражен на међународном плану, покушава да пласира кампању за повратак у прошлост и копање по гробовима, али само једне од страна у сукобу, показујући тиме да је у верној служби политике шовинизма и сегрегације", истакао је Ђурић.

Да је и мало мудар, наводи он, макар би се правио да мари и за недужне жртве српског народа и других неалбанаца, али је политичка клика којој припада толико огрезла у мржњи да чак ни то није у стању да уради.

Ђурић је нагласио да само у изврнутој реалности, у којој је могуће да Иван Тодосијевић буде осуђен на две године затвора зато што је говорио истину, људи попут Пацолија могу се издавати за алтруисте и праведнике и некоме делити лекције о човечности и правди.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести