Ђурић: Потерница за Радоичићем последњи у низу притисака

БЕОГРАД:  Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је данас да је расписивање локалне потернице за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем последњи у серији притисака на српски народ у покрајини, и покушај да се политички делегитимизује Српска листа, чије је деловање највећи трн у оку приштинских сепаратиста.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić Foto: Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић Фото: Танјуг/видео

"Чињеница да је ова информација обелодањена на дан расписивања ванредних избора на Косову и Метохији даће тон читавој предизборној кампањи, која ће очигледно бити такмичење албанских политичких актера у шовинизму и мржњи према Србима", навео је Ђурић.

Косовско правосуђе, каже он, уместо да се бави сузбијањем верског екстремизма и деконструкцијом албанских криминалних кланова, једва чека да по наредби приштинских криминалних босова на себе преузме улогу палице за политичко разрачунавање.

"Приштинско правосуђе још једном је на најфлагрантнији начин показало да је инструмент у рукама албанских политичких и криминалних структура, и да је оруђе за антиправни линч Срба", истиче Ђурић, наводи се у саопштењу Канцеларије за Ким.

Срби на Косову и Метохији ће, уверен је он, и у предстојећем периоду, без обзира на све диверзије Приштине, остати лојални држави Србији и подржавати Српску листу као најистрајнијег гаранта одбране српских државних и националних интереса у нашој јужној покрајини.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести