Ђурић: ПР на најгрубљи начин опет крши споразуме из Брисела

БЕОГРАД: Одлуком да министру просвете, Младену Шарчевићу забрани долазак на Косово и Метохију Приштина је поново на најгрубљи начин прекршила низ споразума потписаних у Бриселу, оценио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Он је у саопштењу навео да је Приштина тиме још једном ударила у темеље процеса нормализације односа и јавно целом свету показала како се односи према договорима постигнутим уз посредовање Европске уније и дијалогу с Београдом.

Најновије кршење споразума о посетама званичника, споразума о слободи кретања и интегрисаном управљању је само кап у мору субверзија којима Приштина већ годинама руши бриселски дијалог, оценио је Ђурић у саопштењу.

Навео је да се још једном показало да су једнострани акти и самовоља Приштине највећа претња политичкој стабилности у региону и поручио да је крајње време да Европска унија, као посредник у дијалогу и гарант спровођења споразума, најоштрије реагује како би спречила овакво понашање.

Министру Шарчевићу, који је данас требало да поводом почетка нове академске године посети Универзитет у Приштини с привременим седиштем у Косовској Митровици, Приштина је јуче забранила улазак на територију КиМ.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести