Ђурић: Приштина извргава руглу саму идеју дијалога

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је вечерас да одлука Приштине о именовању једног од најозлоглашенијих комаданата теророристичке ОВК Фатмира Љимаја, као и Шпенда Ахметија, на чело преговарачког тима извргава руглу саму идеју дијалога са Београдом. 
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/M.Miljević,arhiva

Он је додао да то јасно показује да Приштина не жели било какав озбиљан разговор о будућности и нормализацији односа и расветљавању косовско-метиохијског чвора, већ да жели да настави са свакодневним провокацијама и ескалацијом насиља у нашој јужној покрајини. 

Ђурић је рекао да га ћутање међународне заједнице на ову "скандалозну чињеницу" наводи на помисао да би Београд требало да сада кадровска решења за свој преговарацки тим тражи по затворима широм Србије.

"Али сам сигуран да ни тамо не бисмо могли да нађемо тако окореле и озбиљне злочинце какве они имају међу члановима свог преговарачког тима", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ поновио је да ће Београд, као што је синоћ и рекао председник Вучић, наставити да без обзира на све притиске и све изазове," непоклолебљиво и истрајно" брани интересе нашег народа на КиМ и на другим местима. "Нећемо било коме дозволити да угрози њихову безбедност и њихово право на опстанак и останак", поручио је Ђурић.

Ђурић је рекао да је овако неозбиљним и неодговорним потезима Приштина још једном показала да није опредељена ни за мир, ни за дијалог, ни за нормалне односе у будућности. 

Владајућа већина у косовском парламенту И опозициона СДП усвојили су данас Резолуцију о наставку дијалога са Београдом, којом је предвиђено да ће процес дијалога са Београдом бити прихватљив само ако ће његов исход резултирати "међусобним признањем, чланством Косова у УН И подршком за прикључење ЕУ И НАТО". 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести