Ђурић: Реципроцитет је друго име за пут у прошлост

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је вечерас да је реципроцитет друго име за пут у прошлост и сукобе и континуитет је политике такси и блокада које значе затварање врата будућности за младе генерације свих народности на Косову и Метохији.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Иницијатива председника Вучића о сарадњи у региону изазива панику само код оних који не желе мир, сарадњу и економски развој, већ желе да вечито убиру политичке поене на политици мржње, сукоба и подела", саопштио је Ђурић.

Он је оценио да се кандидат за косовског премијера Аљбин Курти јасно определио за прошлост, и најавама своје будуће политике показује неодговорност недостојну коментара.

"Контраст између политике будућности и политике прошлости никад није био очигледнији него на примеру Аљбина Куртија и његовог покушаја да од Косова и Метохије направи карантин за поражене политичке идеје", истакао је Ђурић.

Курти сматра да је реципроцитет бољи модел за односе у региону од иницијативе назване "мини шенген".

Скуп у Охриду, каже Курти није требало ни одржати.

Курти понавља да је, када је реч о Приштини, главно питање потпуни политички, економски и комерцијални реципроцитет у односима са Београдом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести