Ђурић: Резолуција о геноциду жалосна и хорор прича косовске скупштине

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ МаркоЂурић изјавио је данас да је резулоција косовске скупштине о геноциду Србије на КиМ "жалосна и хорор прича косовског парламента", као и да лидери терористичке ОВК, који су својим рукама чинили злочине, глуме сада неку правду, судије и истраживаче геноцида.
m
Фото: Tanjug

Ђурић је одговарајући на питања новинара рекао да је та резолуција резултат нервозе албанских политиара и њиховог страха да би на одговорност могао да их позове међународни суд за злочине на КиМ.

"То није само њихова срамота већ и оних из међународне заједнице који већ 20 година ћуте и дозвољавају то", нагласио је он.

Каже да је видео да су неки дипломатски представници у Приштини износили негативне ствари о тој резулуцији, али је све то млако и само на нивоу вербалне осуде, то јест због медија.

Ђурић наводи да је исто тако било и када су уведене таксе на робу из централне Србије, да су сви били начелно против, али да нико није ништа конкретно урадио.

"Само су била саопштења да Албанци то не би требало да раде и када то ураде њихова ''несташна деца'' ствари буду само још горе за Србе", истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Тако је било и са, како каже, трансформацијом косовских снага безбедности у војску и да су сви били против тога, као и НАТО који сада са њима организује заједничке војне вежбе.

ђурић каже да је у претходних седам година упознао пуно српских жртава албанског насиља на КиМ, али и да је имао мање прилика да упозна албанске жртве, којих је свакако било.

Подсетио је да је посланица Фљора Бровина 2004. на најгори могући начин злоуоптребила жртве, показавши фотграфије са људима које је лажно хтела да прикаже као Србе, а што је имало велике последице.

Ђурић је додао да се испоставило да је та слика лажна и да је циљ тога био да се продубе међуетнички сукоби на КиМ, пошто је искоришћено и приказано као српски злочин то што су се двојица албанских дечака несрећно утопила у селу Чабра.

"Представили су то као српски атак и злочин над Албанцима и то је био повод за невероватне ствари на КиМ".

Ђурић је апеловао на представније међународне заједнице који су најодговорнији за политичке токове у прехтодбних 20 година да се са тим сулудим стварима престане.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести