Ђурић са Боцан-Харченком о проблемима Срба на КиМ

БЕОГРАД: Београд је опредељен за дијалог као средство за нормализацију прилика у региону и стварање услова за економски развој, али никоме неће бити дозвољено да понижава Србију и испоставља јој захтеве да занемари елементарне државне и националне интересе, изјавио је данас директор Канцеларија за КиМ Марко Ђурић.
djurich_bohaccenko
Фото: Танјуг (видео)

Ђурић је то рекао на састанку са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком, кога је упознао са политичко-безбедносном ситуацијом у покрајини, проблемима српског народа и током дијалога - како на политичком тако и на експертском нивоу.

Према Ђурићевим речима, братске везе српског и руског народа, као и однос суштинског разумевања и поверења који су изградили председници Александар Вучић и Владимир Путин, наставиће да буду темељ изванредних односа Русије и Србије.

Директор Канцеларије за КиМ изразио је уверење да ће Србија и надаље имати подршку Русије на међународном плану када је реч о КиМ. 

У име Владе Србије и српског народа, Ђурић је још једном амбасадору Боцан Харченку захвалио због драгоцене помоћи коју је Русија обезбедила у борби против пандемије али и на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести