Ђурић: Саучешће грађанима САД и породицама страдалих

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић упутио је вечерас изразе најдубљег саучешће свим грађанима САД и породицама страдалих у пуцњави у Колораду, међу којима је и младић српског порекла Невен Станишић.
djuric
Фото: Youtube Printscreen

"Са тугом сам примио вест о јучерашњем трагичном инциденту у граду Болдеру у Колораду. Овим путем упућујемо изразе најдубљег саучешћа свим грађанима САД, као и искреног саосећања са породицама настрадалих, међу којима је и младић српског порекла Невен Станишић", навео је Ђурић на Твитеру.

Међу десет жртава пуцњаве у супермаркету у савезној америчкој држави Колорадо је и 23-годишњи Србин Невен Станишић, парохијан у српској православној цркви Јован Крститељ у Лејквуду, речено је раније данас за "Блиц" у тој цркви.

Како наводе, Станишић је кренуо на посао када је дошло до пуцњаве.

Полиција је данас идентификовала 21-огодишњег мушкарца као осумњиченог за пуцњаву, у којој је убијено 10 особа, међу којима је је и један полицајац, додаје АП.

Осумњичени је Ахмад Ал Аливи Алиса из Арваде, предграђа Денвера.

Он се тренутно налази у болници, а требало би да касније данас буде пребачен у окружни затвор због оптужби за убиство.

Истражитељи још нису утврдили мотив пуцњаве, али власти верују да је он једини нападач, рекао је тужилац округа Болдер Мајкл Дорети.

Пуцњава се догодила синоћ у продавници Кинг Суперс у Болдеру, који се налази на око 40 километара северозападно од Денвера. У Болдеру се налази Универзитет Колорада.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести