Ђурић: Тадић међу последњима који има право да прича о КиМ

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Марко Ђурић изјавио је данас да је Борис Тадић међу последњима који има право да прича о Косову и Метохији, јер управо он и његова братија Ђилас, Јеремић, Борко Стефановић ништа нису учинили како би се спречила самопроглашена независност Косова 2008. године.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Тада је Тадић побегао у Румунију и осудио саопштењима, а касније и дао конкретан допринос, и дилетантским питањем пред Међународним судом правде ударио ексере на ковчег те и такве независности. Коначно, 2011. године Тадић и његова братија постављају прелазе између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку", навео је Ђурић у изјави за јавност.

Он каже да српски народ не заборавља и да је Тадић изгубио Црну Гору, као и да је на Тадићев захтев одлучивање о Косову и Метохији измештено из Уједињених нација на терен Европске уније. 

"Тадић је ''чувен'' и по томе да је, док је руководио војском, расформирана Трећа армија, укинут легендарни Приштински корпус и смањени људски, технички и оружани капацитети наше војске", навео је Ђурић.

Резултат Тадићеве власт, напомиње он, мери се у мање квадратних километара наше земље, разореним фабрикама, хиљадама терориста које су пуштали на слободу...али и пунијим џеповима Тадићевих страначких колега и представника те власти. 

Због свега, истиче потпредседник СНС, Тадић нема морално прво да било коме дели лекције о томе како се на међународној сцени бране интереси Србије, јер наша држава никада није била понижавана, побеђивана и дељена као у време његове власти. 

"Последице њихових погубних дипломатских потеза, којима је Србија себи везала и руке и ноге у борби за заштиту својих државних интереса на Косову и Метохији, можда највише осећамо данас", закључио је Ђурић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести