Ђурић: Тадић прави ријалити од најтеже српске теме

БЕОГРАД: Да је бивши председник Борис Тадић државник, данас би тражио службену аудијенцију код садашњег председника Србије, изнео своје мишљење и можда некакав савет, а не би позивао на "револверашке обрачуне" и правио ријалити шоу од најтеже теме српске политике, каже потрпредседник ГО СНС Марко Ђурић у изјави која је достављена медијима.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Као што државник није данас, тако није ни био у време кад је био председник, када је својом неспособношћу и неодговорношћу направио толику штету да нам је у много чему за дуги низ година везао руке у настојањима да се боримо за јужну српску покрајину", каже Ђурић.

Уз оцену да је већи део наше политике по питању Косова и Метохије био санирање штете коју је Тадић направио, он је, додаје Ђурић, "и поред своје пословичне самозаљубљености", одлазећи са функције био и сам свестан катастрофалног стања у које је довео државу, националне интересе и економију.

"Тадић се надао да ће све његове брљотине доћи на наплату наследницима, а да ће се он опране биографије, а рачунајући на кратко памћење грађана, вратити победносно да државу спашава из пропасти у коју ју је сам довео", наводи Ђурић.

Он примећује да је "Тадићева фрустрација последица чињенице да је Србија предвођена Александром Вучићем успела да се, супротно његовим и очекивањима његове камариле, уздигне из понора самоуништења".

"Нити су грађани слепи до очију, нити су оболели од колективне амнезије да се не би сећали катастрофалног биланса Тадићеве владавине, и да не би видели са коликом је муком и одговорношћу Србија вођена протеклих година и подизана из жуте пустоши", наводи Ђурић и пита "откуд Тадићу уопште идеја да било кога занима да слуша његова правдања и изговоре.

Ђурић пита и откуд Тадићу идеја да је "вредан и достојан да се у јавном политичком дуелу сусретне са Вучићем, човеком који је безброј пута доказао да је све оно што Тадић никада није био - и истински родољуб и државник".

Председник Социјалдемократске странке и бивши председник Србије Борис Тадић позвао је раније данас Александра Вучића да у ТВ-дуелу дискутују о оптужбама које Вучић износи на рачун бивше власти коју је предводио Тадић и о политици према решавању питања Косова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести