Ђурић упознао Саразина о проблемима Срба на КиМ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је посланика немачког Бундестага и члана Одбора за односе са ЕУ Мануела Саразина информисао о проблемима са којима се свакодневно суочава српски народ на Косову и Метохији, као и чињеницом да је ниво одрживог повратка интерно расељених Срба у покрајину занемарљив.
Sastanak Marka Đurića i  Manuela Sarazina Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Ђурић је Саразина упознао са током дијалога Београда и Приштине, као и са резултатима унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је покренут на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Према Ђурићевим речима, за разлику од Београда, који је испунио све договоре проистекле из Бриселског споразума, Приштина није испунила своју највећу и најважнију обавезу, а то је формирање Заједнице српских општина, са којим се касни читавих пет година.

„Политика коју у дијалогу заступа председник Вучић ствара предуслове за договор и дугорочну стабилност у региону, а тек треба да видимо политичку зрелост друге стране за постизање договора у интересу свих“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је Београд, и поред свега, опредељен за решавање свих несугласица на релацији Београд-Приштина дијалогом и политичким средствима.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести