Ђурић:Убиство у С.Грацком - мрља на образу међ. заједнице

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је, поводом 19. годишњице мучког убиства српских жетелаца у Старом Грацком, саопштио да је тај злочин неизбрисива мрља на образу међународне заједнице, пред чијим очима су невини људи масакрирани, али и свих оних који су помогли да починиоци до данас не буду кажњени. 
Marko Djuric,Foto: Tanjug
Фото: Марко Ђурић,Фото: Танјуг

"Од представника привремених институција самоуправе у Приштини, који нечињењем заправо штите терористе, захтевам да прекину заверу ћутања о злочинима такозване ОВК и других криминално-терористичких група на Косову и Метохији'', истиче се у саопштењу. 

Ђурић је додао да породицама страдалих није потребно ничије лицемерно одавање поште жртвама и фотографисање представника Приштине крај спомен обележја, већ одлучна акција која ће довести до хапшења и кажњавања починилаца. 

Он је напоменуо да одговорност за чињеницу да убице из Старог Грацког још нису приведене правди деле и поједине међународне институције у чијој је надлежности било и јесте успостављање владавине права на Косову и Метохији.

"Србија и српски народ никада неће одустати од инсистирања на истини о страдањима наших сународника, али и истини о правом, злочиначком карактеру онога што многи политички представници албанског народа на Косову и Метохији описују као борбу за слободу", истакао је Ђурић.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести