Двери: Рио Tинто није добродошао

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић и професор Душко Кузовић оценили су данас поново да је пројекат вађења литијума у Јадру штетан за Србију и оптужили власт председника Александра Вучића да ради за странце и компанију "Рио Тинто".
Dveri, Boško Obradović  foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"Пројекат 'Јадар', иза кога стоји по злу чувена страна мултинационална компанија 'Рио Тинто', неће допринети са милијарду и по долара БДП Србије. Профит стране компаније не остаје у Србији, то није доходак државе нити грађана Србије, већ се износи у страну државу и не може бити део националног дохотка Србије", навели су Обрадовић и Кузовић у саопштењу за јавност.

Према њиховим речима, оно што ће стварно да добију грађани Србије биће бесмислено мала рудна рента, загађене воде, загађено земљиште и неупотребљиво више од 10 одсто државне територије наредних хиљаду година.

"Тридесет година рудник ради за странце... На том простору од 2050. неће бити живота. Наравно да нисте размишљали о томе, јер ваш задатак није да заштитите интересе грађана Србије већ да реализујете циљеве странаца чији сте лобисти", на челу с министарком Зораном Михајловић, наводе Обрадовић и Кузовић.

"Овде нисте добродошли! Свако ко доведе у опасност земљиште, воде и ваздух грађана Србије за нас ће бити непријатељ! Поменути ресурси, неопходни за опстанак живота као и здравље грађана Србије и Републике Српске, за нас немају цену", поручи су Обрадовић и Кузовић компанији "Рио Тинто".

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести