Двери усвојиле Проглас о националном јединству

ВЕЛИКА ПЛАНА: Српски покрет Двери усвојио је, на седници Главног одбора, Проглас о националном јединству, којим позивају на дебату у друштву са циљем израде нове Националне стратегије као, како наводе, основе базичног консензуса и националног јединства.
dveri logo
Фото: Илустрација

У саопштењу наводе да је Србији потребан стратешки документ као програм националног опстанка на краћи, средњи и дужи рок, а најмање за наредних 20 до 50 година.

Као једну од полазних основа за дебату та странка наводи решавање демографских проблема и у том смислу предлаже оснивање Министарства за демографска, породична и миграцијска питања, као и израду нове Националне демографске стратегије.

Сматрају да је Србији потребна нова здравствена, економска и прехрамбена безбедност које не смеју зависити ни од кога споља што, како наводе, значи да у фокусу државне пажње и помоћи морају бити домаћи привредник и пољопривредник, као и да све снаге треба преусмерити у производњу и куповину домаће робе и обезбеђивање робних резерви.

Двери се залажу и за нову спољно-политичку стратегију која за циљ, како наводе, између осталог, има успостављање српског мини-шенгена и знатно већу сарадњу између Србије, Републике Српске и Црне Горе.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести