Двојица српских дечака рањена код Штрпца када је на њих пуцао Албанац

БЕОГРАД: Двојица српских дечака рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Kancelarija za KiM Foto: Kancelarija za KiM
Фото: Канцеларија за КиМ Фото: Канцеларија за КиМ

Како се наводи у саопштењу, рођаци С.С. (11) и М.С. (21) у тренутку напада су ишли поред пута и носили Бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу. Они су задобили прострелне ране, један дечак је погођен у шаку, а други у раме и, како се наводи, "тек пуком срећом нису страдали нити су животно угрожени".

У току је транспорт деце у Клиничко болнички центар у Грачаници.

Канцеларија за КиМ оценила је да је реч о очигледном покушају убиства недужне српске деце која су засметала само зато што су носила Бадњак и тиме јасно показала да су Срби.

Иако је више очевидаца видело регистрацију возила из ког је пуцано, локална полиција је возило пустила.

"Овакав напад директна је последица антисрпске политике Аљбина Куртија који својим понашањем и потезима охрабрује све оне који желе српску крв, чак и на Божић", оцењује Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за КиМ је затражила хитну и одлучну реакцију међународне заједнице и поручила да ће Канцеларија за КиМ породицама и повррђенима пружити сву неопходну помоћ.

Лекар: Један дечак рањен у надлактицу, други у шаку, мораће на даље лечење

ШТРПЦЕ: Један дечак који је рањен данас у Готовуши код Штрпца, када је из возила у покрету пуцао локални Албанац, погођен је у пределу надлактице и мораће на даље лечење у Грачаницу, јер је метак највероватније остао у надлактици, рекао је доктор Зоран Зрнзевић.

"Други момак, рањен је у пределу шаке, а метак је остао у руци, тако ако да ће и он морати даље на хирургију", рекао је Зрзевић након што је дечацима указана прва помоћ.

Рањени, 21. годишњи Милош Стојановић рекао је да су он и дечак изашли по бадњак и да је до пуцњаве дошло када су желели да се фотографишу.

"Изашли смо на пут да се сликамо, после сликања је наишао ауто, не знам који и испалио метак. Ја сам погођен у руку", рекао је Стојановић. Како наводи један од очевидаца, Недељко Станојевић, до напада је дошло на улазу у село, а да је после пуцњаве нападач побегао са лица места.

"Дошли смо на улаз у село, стали смо да се сликамо. Дошао је човек, извадио пиштољ, отворио прозор и пуцао на нас", рекао је Станојевић Двојица српских дечака рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је претходно Канцеларија за КиМ.

Петковић: Покушај убиства двојице српских дечака у Готовуши код Штрпца

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић назвао је данашњи оружани напад на двојицу српских дечака у Готовуши код Штрпца "покушајем убиства" и оценио да је неко Србима желео да приреди "крвав Божић".

"Покушај убиства двојице српских дечака у Готовуши код Штрпца. На децу пуцао Албанац, по казивању мештана, из возила у покрету. Милош и Стефан имају прострелне ране. Пуцано је на њих док су носили бадњаке. Неко је желео да нам приреди крвав Божић", написао је Петковић на Твитеру.

Двојица српских дечака рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за КиМ је затражила хитну и одлучну реакцију међународне заједнице и поручила да ће Канцеларија за КиМ породицама и повређенима пружити сву неопходну помоћ.

Блокиран пут Штрпце-Урошевац после напада на српске дечаке у Готовуши

ШТРПЦЕ: Мештани су блокирали регионални пут Штрпце-Урошевац након што су двојица српских дечака рањена данас у Готовуши код Штрпца кад је на њих из возила у покрету пуцао локални Албанац, јавља извештач Танјуга.

До рањавања је дошло без икаквог повода, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Како се наводи у саопштењу, рођаци С.С. (11) и М.С. (21) у тренутку напада су ишли поред пута и носили бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу.

Косовска полиција се огласила

ПРИШТИНА: Косовска полиција објавила је данас саопштење поводом рањавања двојице српских дечака у Готовуши код Штрпца, у којем је навела да су "две особе, једна стара око 11 година, а друга око 31 годину, рањене ватреним оружјем од стране непознатог лица које се налазило у путничким возилом у покрету које се кретало из Штрпца у правцу Урошевца".

У саопштењу на Фејсбуку наводи се да су повређени упућени у Центар породичне медицине у Штрпцу, а након указане прве помоћи колима Хитне помоћи послати су у Грачаницу на даље лечење, као и да су ван животне опасности.

"Полиција је предузела све радње, а потом су полицијски истражитељи и криминалистички техничари Регионалног истражног сектора, по овлашћењу тужиоца из Урошевца, изашли на лице места и приступили увиђају. Пут који води ка Штрпцу блокиран је тренутно у оба смера. Додатне информације биће благовремено саопштене", додаје се у саопштењу косовске полиције.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести