epancevo.rs: Мариника Тепић тражила да новинара Милакова иселе из Панчева

Полиција ће тужилаштву проследити сведочење Новака Филиповића (40) из Панчева, хапшеног почетком марта под сумњом да је шверцовао 1,4 килограма марихуане, а који у исказу полицији тврди да му је опозициона политичарка Мариника Тепић тражила да обећа да ће да “исели из Панчева”новинара Мирослава Мићу Милакова.
upad rts marinika tepic, tanjug
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Филиповић је власник боди билдинг клуба у Панчеву, који је Тепић спозорисала док је мила покрајинска секретарка за спорт. После хапшења је провео 30 дана у притвору, а полицији је раније дао исказ у којем тврди да му је Мариника Тепић тражила да обећа да ће да “исели из Панчева” новинара Милакова.

У снимљеном исказу, Филиповић тврди да Мариника Тепић “није подносила” Милакова и да може да каже да га је “чак мрзела због тих текстова које је он писао о њој”.

Нису јој одговарали ти текстови. У једном тренутку мени је стигла порука да јој обећам нешто. Ја сам питао шта. Она је рекла да га иселим из Панчева. Ја сам у том тренутку рекао: Не знам, ок… Размишљао сам о томе и сачувао поруку за сваки случај ако се деси нешто некад том човеку, чисто да ја могу да будем покривен или нешто. Откуд ја знам шта нешто неком може да падне на памет. Ако ја не урадим то, можда би урадио неко други. Од мене да тражи да будем криминалац или да селим људе из града, ја то не бих радио, испричао је Филиповић и истакао да му “није био јасан контекст те реченице иселити неког из града”.

Филиповић је полицији доставио и слике дотичне преписке са особом названом Мариника.

У остатку исказа, Филиповић је покушао да доведе Маринику Тепић у шири политички контекст и поручио “својим бившим сарадницима да се пријатељи не остављају, не издају и то је то, поготово не неко ко је десет година био ту, радио све и свашта”.

Милаков је за медије рекао да је згрожен због свега што је изјавио Филиповић.

Забrинут сам јер имам двоје мале деце, али нисам изненађен претњама и не схватам их као напад на мене лично, него на РТВ Панчево која је открила многе афере Маринике Тепић, каже Милаков.

Хапшење Филиповића је још 11. марта на конференцији за новинаре обелоданила Биљана Поповић Ивковић, државна секретарка у МУП Србије, која га је означила као осумњиченог за припадништво четворочланој криминалној групи код које је пронађено 1,4 килограма дроге и муниција.

Поповић Ивковић је тада рекла да је Филиповић “пријатељ потпредседнице странке Слободе и правде Маринике Тепић, иначе власник спортског клуба и теретане у Панчеву”. Том приликом је показала фотографије на којима је Филиповић са Мариником Тепић и позвала је да јавности одговори “од када датира њено познанство са Филиповићем из Панчева, да ли је он добио средства из буџета у периоду 2013. до 2016. и то на основу њиховог дугогодишњег пријатељства, док је Тепић била покрајински секретар за спорт и омладину”.

epancevo.rs

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести