Еулекс: Присутни смо на оба прелаза од 20. септембра

ПРИШТИНА: Специјализоване полицијске јединице Еулекса распоређене су од 20. септембра у извиђачкој улози на прелазима Јариње и Брњак, како би пратили безбедносну ситуацију на терену, саопштено је из те мисије.
euleks
Фото: eulex-kosovo.eu

На питање Косово онлајн да ли ће сем на Јарињу, где су медији забележили њихово присуство, Еулекс пратити стање и на Брњаку, где је забележено неколико инцидената претходних дана, из те мисије су одговорили да се полицијске јединице Еулекса од првог дана протеста налазе на оба прелаза.

Истичу да је то учињено након што је косовске полиција званично затражила од Еулекса да обавља своју улогу "друге инстанце за безбедносни одговор".

Помно пратимо тренутну ситуацију на прелазима и у центрима за регистрацију возила, и у редовном смо контакту са Косовском полицијом и Кфором. Тимови из Јединице Еулекса за подршку дијалогу такође редовно посећују прелазе и неколико центара за регистрацију возила, како би из прве руке добили информације о томе како се ситуација на терену развија, поручују из Еулекса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести