Формирана 161 група пријатељства, изабрани председници

БЕОГРАД: Чланови Одбора за спољне послове Скупштине Србије, на предлог председника парламента, а након консултација са представницима посланичких група, усвојили су данас Предлог о формирању 161 посланичке групе пријатељства и изабрали председнике тих група.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

У наставку рада седнице чланови Одбора усвојили су иницијативе за посете и редовне активности сталних делегација у наредном периоду, од Беча где ће почетком децембра бити одржана парламетарни пленум енергетске заједнице, преко Париза и лидерске радионице франкофоних парламентараца, до посете Книну везане за отварање вртића.

Такође, чланови Одбора на седници су усвојили и извештаје о реализованим посетама и констатовали реализоване парламентарне контакте.

Председник Одбора Борко Стефановић, који је председавао седници, најавио је и долазак делегација француског Сената и турског парламента.

Дужу полемику на седници изазвао је предлог да председик посланичке групе пријатељства са Светом Столицом буде Маријан Ристичевић, а са Аустријом Драган Марковић Палма.

Борко Стефановић је рекао да сматра да му је дужност да каже ''да у Аустрији нису наишли на одобравање да Марковић буде на челу те групе пријатељства'', што је изазвало незадовољство код чланова Одобра из странака окупљених око СНС и СПС, који су навели да ти који тако говоре треба да знају да о посланицима одлучују грађани на изборима и да је предлог резултат консултација председника парламента са шефовима посланичких група.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести