Газета: У наставку дијалога тема ће бити и ЗСО

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: У наставку дијалога представника Београда и Приштине у Бриселу биће разматрано питање Заједнице српских општина (ЗСО), споразума који ЕУ и државе чланице захтевају од Приштине да спроведе, пише ‘‘Газета експрес’‘.
Dijalog Beograd Pristina/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Приштински лист наводи да су му извори у Бриселу рекли да је наставак дијалога почетак преговора о темама које су део споразума постигнутих између две стране уз посредовање ЕУ, а који никада нису спроведени.

Захтев за спровођење споразума потписаних у оквиру бриселског дијалога, додаје се, односи се и на Србију.

"ЕУ и земље чланице очекују да ће стране имплементирати све споразуме постигнуте у прошлости. Нерешена питања претходних споразума биће решавана паралелно са будућим преговорима за свеобухватни споразум", изјавила је портпаролка ЕУ за спољну и безбедносну политику Набила Масрали.

‘‘Газета’‘ наводи да је ЕУ послала поруку противницима дијалога који је започет у Бриселу, подсећајући на позив специјалног изасланика за дијалог Мирослава Лајчака током посете Приштини да оставе по страни партијске интересе и да буду јединствени у дијалогу са Србијом.

Наводи се да ЕУ сматра да је европски пут Косова и Србије повезан са дијалогом којим посредује.

Из Брисела за ‘‘Газету’‘ кажу да ће ЕУ радити са обе стране на споразуму о нормализацији односа и на решавању свих отворених питања, пренело је Косово онлајн.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести