Гервала негирала изјаву о тзв.ОВК

ПРИШТИНА: Министарка спољних послова привремених институција самоуправе у Приштини Доника Гервала негирала је данас да је рекла да су припадници тзв. ОВК током послератног периода починили убиства Срба, Рома, Албанаца и противника ОВК, рекавши да су то речи новинара Андреаса Рајха који ју је интервјуисао, а не њене.
gervala
Фото: Youtube Printscreen

Она је за швајцарски "Ноје Цирхер цајтунг" рекла да би послератна убијања требало да се истраже, а како је рекла, у тексту стоји да је рекла да су после повлачења српске војске са Косова припадници тзв.ОВК вршили убиства, преноси Лајми.

"Цитат у вези са ОВК из швајцарских новина НЦ Ц има само једног аутора и зове се Андреас Рајх. Цитати изражавају мишљење новинара, а не моје. Овакве дезинформације су могле да се избегну да су текст и немачки цитати добро схваћени пре него што је цитат објављен у таквим формама", написала је Гервала на свом Фејсбуку.

Према њеним речима, ради се о кампањи против Косова.

"Нечије инсистирање да нападне наше достојанство и посвећеност држави не може да функционише злоупотребом ОВК. Не очекујем, али била би коректна корекција вести и претрес оних медија који су то објавили", написала је Гервала.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести