ГИК Београда о приговорима на гласање и рад председника

БЕОГРАД: Седница Градске изборне комисије на којој ће се разматрати приговори на гласању на бирачким местима почела је око 17 часова.
beograd, pixabay
Фото: pixabay.com

На дневном реду данашње седнице, чланови ГИК-а, којих је присутно 24 од 25, одлучиваће о укупно 85 приговора на гласање на бирачким местима на београдским изборима, али и о приговору коалиције "Уједињени за победу Београда" на рад председника Градске изборне комисије због неправилности током спровођења гласања на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

На дневном реду нашли су се приговори коалиције "Душко Вујошевић - Борис Тадић Ајмо људи" на гласање на 18 бирачких места на општини Звездара, 14 бирачких места на Новом Београду и по једном бирачком месту на Палилули и на Савском венцу.

Коалиција "Морамо" упутила је приговоре на гласање на четири бирачка места у Земуну, по два у Гроцкој и Новом Београду, као и по једно бирачко место у Раковици, на Вождовцу, Чукарици, Звездари.

Коалиција "Уједињени за победу Београда" предала је приговоре на гласање на једном бирачком месту у Барајеву, три на Воздовцу, два у Гроцкој, колико и на Звездари, три у Земуну, два у Лазаревцу, девет на Новом Београду, једном у Обреновцу, четири на Палилули, два у Раковица, три у Сурчину и пет на Чукарици.

Коалиција ''Ајмо људи'': Поништити гласање на 214 места

Представници коалиције "Ајмо људи" предали су раније данас жалбе Управном суду у Београду, са захтевом да се поништи гласање на 214 бирачких места у Београду.

Они наводе да је Градска изборна комисија прекршила закон јер, како кажу, није одговорила на приговоре за поништавање бирачких места, које је поднела коалиција "Ајмо људи".

Функционер Социјалдемократске странке Константин Самофалов рекао је новинарима да је 214 , петина од укупног броја бирачких места у Београду и истакао да ће гласање на тим бирачким местима "потпуно да промени крвну слику београдског параламента".

Он тврди да је листа коалиције "Ајмо људи" не само прешла цензус већ, како је рекао, имала далеко већи резултат од онога што се званично књижи.

На питање да ли састанак председника Србије Александра Вучића и лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, који је најављен за сутра, мења планове коалиције "Ајмо људи", Самофалов је рекао да никакви преговори не мењају њихову намеру да утврде изборну вољу грађана и одбране сваки глас.

Немамо времена уопште да се бавимо било каквим преговорима, лично не видим смисао у томе да преговарамо са оним ко нас је крао, рекао је Самофалов.

Доктор Дејан Жујовић, који је био на листи "Ајмо људи" за изборе у Београду, рекао је да избори морају да буду поништени и поручио да, канабе није решење, алудирајући на најављени састанак Вучића и Ђиласа.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести