Глишић: Грађани верују СНС, верују у рад и резултате

БЕОГРАД: Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић изјавио је данас да је изборни резултат показао да грађани верују СНС, као и да у будућности очекују још више рада и резултата.
darko glisic
Фото: Youtube Printscreen

Гостујући у емисији "Лице нације" на ТВ Панчево, Глишић је казао да су грађани на овим изборима добро проценили све странке које су изашле на изборе, али и оне које нису.

"Након понављања гласања на 234 бирачка места, углавном због неажурности бирачких одбора, до викенда ћемо имати коначне резултате, који ће бити још прецизнији. Међутим, већ се показало да марљив рад председника Александра Вучића и наше странке даје резултате", рекао је Глишић.

Истиче да је успех СНС-а на овим изборима резултат политике која је вођена у претходном периоду, не само на републичком нивоу, већ и на локалу.

Према његовим речима, странка неће "окретати главу" од бахатог понашања појединих председника општина и градоначелника СНС-а и додаје да уколико иза њих не буду били добри резултати - нови путеви, водоводна мрежа, обновљене школе, амбуланте, домови здравља, услови за привлачење инвеститора, да ће такви бити "санкционисани" одласком са те функције.

"Већ крајем године имаћемо први рез и на основу резултата ми ћемо да се захвалимо неким појединцима, јер нећемо окретати главу од нерада", поручио је Глишић.

Он се осврнуо и на чињеницу да је Српска напредна странка једина уврстила велики број младих на своју предизборну листу.

"Долазак младих је потпуно природан и то сматрам квалитетом наше странке. Они дају нову енергију, нови импулс. Ми смо странка која то зна да препозна. Људи очекују још боље резултате и сматрам да смо са тим младим људима добили нови полет за наредне четири године", рекао је Глишић.

Приметио је да је на овим изборима најважнија тема била излазност и додао да је она била нешто више од 50 одсто, те се осврнуо на изјаву Тање Фајон која је рекла да је око 50 одсто излазности угрожавање демократије.

Указао је да је Фајон на изборима у Словенији остварила резултате са 28 одсто излазности и упитао да ли је то демократски.

"Када је на изборима победио Борис Тадић излазност је била 47 одсто - то су тада били демократски стандарди. Што је убедљивији наш резултат, то је јаче њихово оспоравање", рекао је Глишић.

Истиче да је пример тога и Шабац, где је СНС, каже, остварио победу "чисту као суза".

"Нико из изборне комисије, па ни њихови људи, нису наводили нерегуларности, али су избори поништени. То је њихово лице и наличје. Појединац из Шапца који је умислио да је велики лидер изјавио је да су то најдемократскији избори у Србији, јер не може да прихвати да неће бити градоначелник, чиме је показао право лице", навео је Глишић.

С друге стране, додаје он, иако је у Параћину СНС победила са много мањом разликом него у Шапцу, градоначелник тог града, Саша Пауновић, прихватио је вољу народа.

Упитан о могућим коалицијама за нову владу, Глишић је рекао да ће се о томе разговарати тек након што буду објављени коначни резултати, односно током јула.

"Током јула ћемо разговарати о могућим коалиционим партнерствима, након што Републицка изборна комисија буде објавила коначне резултате. Ми смо увек показивали интересовање за друге листе", рекао је Глишић.

Истакао је да је циљ СНС-а да Србија уђе у ред развијених држава и казао да је велики оптимиста да ће, уколико држава буде имала политичко јединство, просечна плата до 2025. бити 900 евра.

"На том путу има много сегмената и потребан је велики рад да би се такав циљ постигао", закључио је Глишић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести