ГО СНС: Наш циљ да СПЕНС опстане кроз другачије пословање

НОВИ САД: Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду одбацио је данас као лажне оптужбе градског повереника Народне странке Борислава Новаковића због најаве могућег решења проблема Спортског и пословног центра "Војводина" (СПЕНС) кроз јавно-приватно партнерство.
sns
Фото: Tanjug

"ГО СНС је, уместо неубедљивих критика, очекивао предлог решења за опстанак СПЕНС-а, посебно због тога што оптужбе долазе од човека који је показао колико је свемогућ када је својевремено успео да у Скупштини Србије гласа чак из Солуна", истиче се у саопштењу. 

Како се оцењује, Новаковић, некадашњи градоначелник Новог Сада, "кроз безидејна саопштења пуна нетачних података жели да се врати на политичку сцену".

ГО СНС напомиње да Новаковић, "ако се иоле мешао у посао градоначелника у периоду од 2000. до 2004. године, требао би да зна да је овај објекат велики потрошач енергије и да није редовно одржаван". 

Све то је створило велике дугове овог предузећа и довело до тога да хитно мора да се тражи решење за његово даље функционисање. 

"Наш циљ је да СПЕНС опстане, да се у њему и даље одржавају највеће спортске и културне манифестације, али кроз другачији начин пословања који био економски прихватљив", саопштио је ГО СНС у Новом Саду.

Новаковић је раније данас саопштио да Народна странка изражава забринутост због све "чешћих, директних и индиректних", најава да би СПЕНС могао постати, како је рекао, "жртва бахатог и неодговорног односа градских власти према овом здању".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести