Годфри: Пред Србијом и САД је велико поглавље

БЕОГРАД: „Пред Србијом и САД је велико поглавље, време када се може обезбедити трајан мир, просперитет и стабилност за цео регион”, изјавио је у Чачку амерички амбасадор Ентони Годфри током посете споменику "Четири вере’‘, посвећеном жртвама Првог светског рата.
godfri
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

"Председник (Доналд) Трамп види да садашњи тренутак има тај потенцијал и да председник (Александар) Вучић има мудрост и визију да искористи шансу за европску будућност Србије. Хајде да памтимо велике жртве из прошлости и да баш због њих кренемо напред у бољу будућност", рекао је Годфри током обиласка споменика, објављено је на Твитеру америчке амбасаде у Србији.

Годфри је истакао да су творци споменика били свесни страшних патњи, које је донео Први светски рат.

‘‘Док стојим на месту вечног починка војника из Првог светског рата са обе стране фронта, још сам сигурнији у то да, иако још боле ружна сећања на прошлост, можемо заједно да градимо бољи свет у садашњости, за нас, нашу децу и све генерације које ће доћи иза нас у будућности’‘, поручио је амерички амбасадор.

Претходно је америчког амбасадора угостио градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

‘‘Градоначелник Тодоровић ме је као добар домаћин угостио у Чачку уз специјалитете домаће кухиње. Била ми је част да се боље упознам са овим динамичним градом и напорима градоначелника Тодоровића да побољша живот његових становника’‘, навео је Годфри.

Амерички амбасадор је на Твитеру објавио и да је имао сам састанак са три млада народна посланика из Чачка.

‘‘Њихова енергија инспирише и подсећа ме на то колико је, за сваку нацију, важно да глас младих буде представљен у владајућим структурама’‘, истакао је амерички дипломата.

Он је рекао и да је имао сусрет са народним послаником Марком Парезановићем, током којег је било речи о активностима америчког Центра за отоворено светско лидерство (Wпрограм).

‘‘Поносан сам кад видим резултате труда америчке амбасаде на изградњи јачих односа наше две земље. Народни посланик Марко Парезановић је полазник Wпрограма и утицајан лидер у Србији. Омогућили смо да више од 1.000 младих лидера из целе Србије посети САД и врати се кући са новим идејама’‘, додао је Годфри.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести