Гојковић: Брнабић полаже заклетву у петак

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић каже да очекује да расправа о избору нове владе траје два дана, те да ће мандатарка са својим кабинетом положити заклетву у петак, 30. јуна, пре подне.
maja gojkovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Договорићемо се још са мандатарком Аном Брнабић. Очекујем да буде много учесника у расправи, то се обично дешава када се бира Влада Србије и да то потраје око два дана", рекла је Гојковић за РТС.

Она је навела да Брнабић може сигурно да рачуна на подршку 128 -129 посланика СНС, односно листе "Александар Вучић-Србија побеђује", али да се јуче видело да је 156 посланика подржало предлог Закона о министарствима.

Она каже да данас очекује од посланика да разговарају о томе шта ће чути од мандатарке, да се базирају на садржину њеног експозеа, шта она обецћава, како ће Србија изгледати у наредном периоду, који ће бити правци њене унутрашње и спољашње политике, и да се не користе речником мржње.

Упитана да ли је лидер ЈС променио мишљење, Гојковић је рекла да је то питање за Драгана Марковића Палму и позвала га да чује експозе мандатарке, а не да оцењује личне особине или карактеристике мандатара. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести