Гојковић и Вучевић у Адицама: Ускоро потпуно нова амбуланта

НОВИ САД: Становници Адица ускоро ће добити потпуно нову амбуланту која ће пружати услуге опште медицине, педијатрије, гинекологије, стоматологије, патронаже и лабораторијске дијагностике. Овај објекат значајно ће допринети побољшању здравствене заштите грађана Новог Сада, а нарочито становника који живе у овом делу града.
a
Фото: vojvodina.gov.rs

Амбуланта у новом објекту, површине 1035 м2, који се гради у Адицама због пораста броја становника у том насељу, пружаће услуге опште медицине, педијатрије, гинекологије, стоматологије, патронаже и лабораторијске дијагностике. Радове на изградњи објекта обишли су покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Дома здравља „Нови Сад“ др Веселин Бојат.

Потпуно нова амбуланта Дома здравља „Нови Сад“ је још једна од бројних инвестиција у здравство Новог Сада, које се финансирају са различитих нивоа власти. То је приликом обиласка радова на изградњи овог објекта изјавио покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и додао да је, с обзиром на то да Нови Сад нема градску болницу, Дом здравља „Нови Сад“ један од кључних аспеката здравства у граду и да заједно са Клиничким центром Војводине и институтима у Сремској Каменици чини једну велику целину.

Како је речено током обиласка, пре три године Дом здравља „Нови Сад“ спровео је детаљну и свеобухватну анализу постојећих објеката, њиховог стања, искористљивости простора као и потреба грађана Новог Сада за пружањем свеобухватне и континуиране примарне здравствене заштите. Показало се да је број становника у Новом Саду у интензивном порасту тако да данас, у односу на попис из 2002. године, у граду живи готово 20% становника више. Због такве демографске прогресије постоји потреба са проширењем постојећих објеката Дома здравља „Нови Сад“ као и за изградњу нових у неким деловима града, као што је случај са насељем Адице.

Фото: vojvodina.gov.rs

Грађани Адица имаће амбуланту, градићемо овде и нови вртић, а потом и школу, јер преко 13.000 људи гравитира овој територији. То је озбиљан пораст броја становника и морамо много више улагати. У последњих осам година, заједно са покрајином и републиком, у примарну здравствену заштиту у Новом Саду инвестирали смо милијарду и 600 милиона динара. Са Републичком владом градимо Едукативно-репродуктивни центар у Алмашкој улици вредан 60 милиона динара, а са Канцеларијом за јавна улагања реализујемо реконструкцију највећег објекта ДЗ на Лиману, истакао је градоначелник Вучевић и поделио добру вест да ће Нови Сад коначно добити градску болницу.

Новим планом мреже здравствених установа, који је Покрајинска влада већ усвојила и проследила Министарсву здравља предвиђено је да Нови Сад добије општу болницу, која до сада није постојала у граду. Велики број старих објеката клиника Клиничког центра Војводине је већ реконструисан, а преостали објекти су у различитим фазама адаптације, који ће, уз скорији завршетак изградње новог блока Клинике за гинекологију и акушерство чинити високо квалитетну здравствену базу града Новог Сада.

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести