Гојковић: Немам ништа против да Чомић председава, али...

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је у полемици са самосталним послаником Миладином Шеварлићем да она нема ништа против да неким седницама Скупштине Србије председава посланица опозиционе Демократске странке (ДС) Гордана Чомић, али, каже и да верује да би, уколико би Чомић то прихватила, била избачена из странке.
Maja Gojković, Skupština Srbije Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Полемику је покренуо Шеварлић питајући Гојковић како би се она осећала као опозициона посланица, потпредседница Народне скупштине, а да није председавала “ниједним делом седнице”.

Гојковић је подсетила Шеварлића да је у парламенту председавала опозициона посланица СРС Вјерица Радета и да она нема ништа против да и Чомић председава, али да претходно мора да учествује у раду скупштине, како би добила тај задатак, те навела да би Чомић због тога могла да буде искључена из ДС.

Она као посланик ДС покушава већ неколико недеља да узме активно учешће у одборима, у парламентарним делегацијама, и сами видите шта се дешава са њом после самосталног демократског деловања, рекла је Гојковић.

Она је додала да Драган Ђилас, преко председника ДС Зорана Лутовца и Лидера Двери Бошка Обрадовиха дисцплинује посланике који мисле својом главом и одлуче да учествују у раду.


Следећа седница скупштине заказана за 15. јул

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је четрнаесто ванредно заседање за понедељак, 15. јул, на захтев Владе Србије, с пет тачака дневног реда.

На дневном реду седнице биће Предлог закона о изменама и допуни закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ и Предлог закона о потврђивању конвенције о узајамној административној помоћи у пореским питањима.

Народни посланици размотраће и Предлог закона о трговини, Предлог закона о изменама и допунама закона о електронској трговини, као и Предлог закона о робним берзама.

Заседање ће бити одржана у великој сали Дома Народне скупштине, с почетком у 10 часова.


Ако ви успете да охрабрите Гордану Чомић да учествује у раду скупштине, да се не игра такозваног бојкота врло радо ћу јој уступити место да повремено председава, али мислим да вам то неће успети, јер сте ви политички и финансијски изгледа много мање утицајни од Драгана Ђиласа, Шолака и осталих који су потпуно уништили и девастирали ДС, рекла је Гојковић.

Оценила је да је захваљујући бојкоту ДС потпуно избрисана с политичке сцене Србије.

Осврнула се и на изјаву Зорана Лутовца који је коментарисао учешће Александре Јерков и Санде Рашковић Ивић (Народна странка) у раду Женске парламентарне мреже, рекавши да је њихово учешће било у циљу представљања разлога бојкота.

Гојковић је тумачећи његову изјаву оценила да је увредио жене “јер мушкарци воде политику, а жене у Женској парламентарној мрежи раде по диктату”.

Женска парламентарна мрежа је неформално тело у којем се окупљају посланице из различитих политичких странака да се заједно боримо за равноправнији положај у друштву. То што је урадио Лутовац је за жене које се баве политиком највеће понижење, рекла је Гојковић.

Она је додала да посланице ДС треба да размисле, поред оног да су избрисане Ђиласовом гумицом из политичког живота, колико их заправо поштују.

Треба да размисле колико њихове колеге из ДС, и из тог покрета Ђилас, Јеремић, и не знам ко ту још припада, Шолак…И, наравно Џеј, како се каже у песми, њих у суштини не поштују…, рекла је Гојковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести