Гојковић: Обрадовић и Двери ми упали у кабинет, сама сам их изгурала

БЕОГРАД: Председница парламента Маја Гојковић каже да је данас у њен кабинет упало троје посланика Двери, међу којима је био и лидер те странке Бошко Обрадовић и тамо викали, вређали и физички је спречавали да изађе из кабинета. 
maja gojkovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

На ванредној конференцији за новинаре Гојковић је истакла да није дозволила да се парламент претвори у, како је рекла, фашистички полилгон посланика Двери.

"Сама сам успела све троје да физички избацим из канцеларије, поносна сам на то, на сваки начин ћу заштититит парламент и запослене, а тиме и демократију", рекла је Гојковић.
Она је навела да је реаговало и обезбеђење које их је замолило да напусте њен кабинет. 

Гојковић је навела да су у њен кабинет данас, поред Обрадовића упали и посланици Марија Јањушевић и Срђан Ного, а све троје су због раније изречених опомена удаљени са седнице на 20 дана.
Она је рекла да су вређали и запослене у њеном кабинету.

Обрадовић: Нисмо псовали, ни физички спречавали Гојковић

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић негирао је данас да су посланици тог покрета "упали и физички спречили" председницу парламента Мају Гојковић да изађе из свог кабинета. 

Обрадовић, који тврди да није било основа за његово удаљење са седнице на 20 дана, новинарима у парламенту је након ванредне конференције Маје Гојковић, рекао да је са посланицима Двери Маријом Јањушевић и Срђаном Ного дошао у њен кабинет како би је питао зашто је прошле недеље искључен са седнице.

"Рекли су нам да Маја Гојковић има састанак. Ја сам покуцао на врата, затим и ушао. Видели смо да нема никаквог састанка и да је сама и питао сам је зашто сам искључен са седнице", каже Обрадовић и наводи да је Марија Јањушевић снимала цео догађај те да ће ускоро снимак бити на сајту тог покрета. 

Негира да су посланици Двери псовали и вређали председницу парламента и запослене у кабинету, те наводи да никаквог инцидента ни сукоба није било, само што је, каже, Гојковић гурала и ударала у леђа посланицу Двери Марију Јањушевић. 

Додаје да су наводи Гојковићеве да их је физички избацила из кабинета "њена фантастична лаж".

Он је навео и да су дошли у кабинет како би председницу парламента питали "када ће одговарати за пљачку Новог Сада" у време док је била градоначелница.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести