Гојковић: Жене СНС-а неће више да ћуте на нападе 

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије, Маја Гојковић, изјавила је данас да жене СНС-а, које су већ биле изложене увредама попут оних које сада новинаркама упућује глумац Сргеј Трифуновић, више неће ћутати.
maja gojkovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič, arhiva)

Гојковић је гостујући на Пинку рекла да су се оне јуче солидарисале са новинарком Српског телеграфа Иваном Жугић.

"Кад год неко нема некакве аргументе одмах каже ''ви сте фуксе, ви сте курве''. Он показује да жена не може да буде равноправан саговорник у политици на неке важне теме", рекла је Гојковић. 

Навела је да Сергеј Трфуновић жели да буде председник једне од политичких партија, да замени Сашу Јанковића, те да ће врло радо разговарати са њим на сваку важну политичку тему јер види, додаје, да не зна ни који су закони усвојени у парламенту, а који нису. 

Подсетила је да је Трифуновић и за њу рекао да је "фукса" зато што не дозвољава да се донесу одређени закони 

"Рекао је да сам спречила да се донесе Зојин закон. Зојин закон је усвојен пре више од две године, онда Маријин закон. Он не зна ништа о томе, али тако нагађа у неком кафићу, то је њему интересантно, шаље поруке, вређа жене", каже Гојковић. 

Поручила је да је у Србији више од 51 одсто жена и да су оне озбиљна снага, те да зато челници Савеза за Србију не треба да их потецењују, вређају, шутирају, омаловажавају.

"Ја сам озбиљан полтичар. Нисам шарлатан, нисам старлета у политици као што је то можда господин Трифуновић који сада тражи своје место у политичком животу Србије и ето, нашао га је у простаклуку", рекла је Гојковић. 

Навела је да челници Савеза за Србију промовишу опасан модел понашања кроз увреде и насиље над женама које су постале њихов политички програм, те подсетила да су томе већ биле изложене и премијерка Ана Брнабић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић. 

Посебно је, каже Гојковић, опасно што на увреде, омаловажавање и физичко насиље над женама не реагују жене из Савеза за Србију. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести