Говор председника Вучића ОДГОВОРАН и ДРЖАВНИЧКИ Из Њујорка смо чули глас народа са КиМ

Ако бих говор председника Александра Вучића на Ванредној седници Савета безбедности Уједињених нација о ситуацији на Косову и Метохији морао анализирати у две речи онда су то: одговорно и државнички. 
Aлександар Вучић
Фото: Printscreen Instagram buducnostsrbijeav/Ilustracija

Тешка ситуација тражи одговоран приступ, храброст и спремност да се суочи са кризом, нарочито кризом која вам одређује даљу судбину и будућност, кризом која говори о суштини вашег постања и постојања, кризом која вас сутра идентификује као победника или губитника. Та криза влада деценијама, проузроковали су их геополитички моменти и интереси, а отежала неодговорна политика некадашњих представника Србије, истих оних који су пре два дана кукавички и издајнички ударили на свој народ, Устав и суверенитет сопствене државе. 

Данас, када притисак на државно руководство доживљава свој врхунац, када се никада експлицитније тражи да се одрекнемо Косова и Метохије и обесправљене Србе оставимо на нишану Куртијевих терориста, да заборавимо на Републику Српску, да отуђимо од себе свој народ који живи у Црној Гори, када се пред Србију ставља ултиматум идентичан оном који је 1914. стигао из Аустро-Угарске… данас, имамо свој став, принципе, националне интересе и државотворну политику. 

Фото: Printscreen buducnostsrbijeav

Управо доказ томе је јучерашњи говор председника Вучића, који је на достојанствен начин, дипломатски и поткрепљен чињеницама, стао у одбрану државе и народа, у крајњем одбрану истине и правде. Коначно смо из Њујорка могли чути државнички глас и вапај представника страдалног народа са Косова и Метохије, о модерном егзодусу и терору, о кршењу основног и елементарног права на живот. Чуо је и свет да се Србија никада неће одрећи своје територије да сам национални интереси и наш народ изнад било каквих ултиматума и резолуцији.

Фото: Printscreen Instagram odbranaivojska

Јачање економије и привреде гарантују стабилност нашем народу, јака и модерна војска која је данас, захваљујући министру одбране Милошу Вучевићу, лидер у региону гарантује сигурност нашој држави, одговоран и државнички приступ гарантују бољу, просперитетнију и стабилнију Републику Србију, њен суверенитет, интегритет и територијалну целовитост.

Фото: Kurir TV

Михаило Јањић, аналитичар

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести