Подгорица: Грађани блокирали пут, каменовали полицију

ПОДГОРИЦА: Грађани, незадовољни усвајањем Закона о слободи вероисповести у црногорском Парламенту, блокирали су вечерас пут у подгоричком насељу Зета и каменовали полицију, повредивши четири полицајца, јављају црногорски медији.
1
Фото: Tanjug

Инцидент се догодио када су градани од кружног према Аеродрому намерно посекли бор и њиме блокирали пут, због чега је морала да интервенише полиција, јавио је подгорички портал ЦДМ.

Снимак догађаја освануо је и на друштвеним мрежама.

Управа полиције Црне Горе саопштила је вечерас да су грађани, који су блокирали кружни ток према Аеродрому Подгорица, гађали камењем полицију, да је један полицајац погођен у пределу главе, док су још тројица лакше повређена, као и да је блокада отклоњена.

Из црногорске полиције су упозорили да ће за овакве будуће инциденте бити "одговорни организатори ових активности, укључујући и црквене великодостојнике".

"Полицијска патрола је вечерас око 19.00 часова приметила групу грађана која се сумњиво понашала и покушала да их легитимише, што су они одбили и каменовали два полицајца и возило", наводи се у саопштењу црногорске полиције достављеном Тањугу.

Група грађана је, како се наводи, блокирала саобраћај на кружном току према Аеродрому Подгорица, а на лице места је одмах упућена Интервентна јединица полиције.

"Приликом предузимања законских мера и радњи, грађани су каменовали службенике Интервентне јединице када је у главу каменицом погођен службеник Центра безбедности Подгорица Далибор Живковић. Он је задобио повреде главе и транспортован је у Ургентни блок на указивање помоћи", стоји у саопштењу.

Због блокаде пута Хитна помоћ није успела да дође до повређеног полицијаца, кога је до Ургентног блока траспортовао један грађанин, који му је и указао помоћ, а коме се црногорска полиција у саопштењу захвалила.

Осим Живковића, наводи се, још три службеника Управе полиције су у овом догађају задобила лаке телесне повреде.

Блокада коју су грађани успоставили је отклоњена и саобраћај се одвија нормално, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести