Гренел: Ово нису речи на папиру, већ посао за људе

БЕОГРАД: Специјални саветник председника САД Ричард Гренел поручио је да споразум из Вашингтона и договори данас постигнути у Београду нису само речи на папиру, већ значе нове послове за људе који живе у овом региону, нова радна места и развој приватног сектора.
1
Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

"Не бисмо били овде да није председника Трампа, који је веровао да нешто друго може да се деси. Веровао је у то да може привреда да се стави у први план и акценат на радна места. Дата су обећања народу Србије и хоћемо да нас сматрате одговорим. Ово нису само речи на папиру, већ послови за људе који овде живе", поручио је Гренел и истакао да је то порука за српске грађане.

Како је рекао, председник и САД верују у снагу приватног сектора, да начин размишљања "споља" допринесе да и влада схвати на који начин приватни сектор може да "цвета".

"Симболика у политичким разговорима никада неће моћи људима да плати кирију, то ради приватни сектор", рекао је Гренел.

Оно што је постигнуто у Вашингтону делује и јесте велико, истакао је Гренел.

"Симболика јесте значајна, али се тиче отварања радних места. Нека нас народ Србије сматра одговорним да речи на папиру нису довољне док не дође до масовног отварања раднх места, до економског развоја и док породице не почну да остају у овом региону", рекао је Гренел.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести