Григорије: Замолио сам Крамон да се заложи за Дечане

БЕРЛИН: Епархија диселдорфска и целе Немачке Српске православне цркве саопштила је вечерас да је епископ те Епархије Григорије Дурић данас примио посланицу Европског парламента из редова Зелених Виолу фон Крамон, коју је, како се наводи, замолио да се заложи за то да манастиру Високи Дечани буде враћена имовина.
grigorije, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Епископ је замолио Фон Крамон да са колегама европарламентарцима уложи напоре како би привремене власти у Приштини спровеле одлуку сопственог Уставног суда из 2016. године, чиме би Високи Дечани повратили скоро 24 хектара манастирске земље", стоји у саопштењу објављеном на сајту Епархије.

Нешто раније, Фон Крамон, која је известилац ЕП за Косово, објавила је на свом Твитер налогу да је данас разговарала са епископом Григоријем "о заједничким изазовима и међурелигијском дијалогу на Западном Балкану и у Немачкој".

Након тога, она је одговарајући на коментар кориснице Твитера која је изнела тврдњу да је Спрска православна црква про-руска и да би било сјајно да се то промени, написала да "Српска православна црква не постоји".

"Не постоји ''Српска православна црква'', то су аутономне епархије, за разлику од Католичке цркве. Разговарајте са епископом и бићете изненађени", написала је Фон Крамон.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести